intelligens kereső

Miért tartom jónak és hasznosnak ezt a könyvet?

Első olvasásra feltűnt, mennyire jól felépített a könyv. Mennyire logikusan mutatja be az ellenjáték minden területét. A címben rejlő fortély nem azt jelenti, hogy különleges, bonyolult eseteket mutat be a szerző. Inkább azt, hogy a gyakran előforduló, sok apró „trükkel” hogyan javíthatjuk ellenjátékunkat. Közel 450 példával segít ebben.
Nagyon jónak tartom, hogy B.R. egyértelmű, határozott javaslatokat tesz az egyes helyzetek kezelésére. Bemutatja, hogy milyen jelzéseket kell adni partnerünknek. A kezdő játékosok gyakori hibája, hogy azt próbálják jelezni partnerüknek, amit épen fontosnak tartanak. Az ellenjáték sajátossága, hogy erre nincs lehetőség, illetve partnerünknek nem ugyanaz lesz fontos. Fel kell állítani egy fontossági sorrendet, és azt kell alkalmazni. Ehhez persze megfelelő gyakorlat kell. B.R. segít ebben. A sokéves versenyzői és oktatási tapasztalata alapján elhihetjük neki, hogy a könyvben szereplő sorrendet érdemes betartani: bátorítás, lapszámjelzés és hívásirányítás.
Természetesen rengeteg helyzet adódik az ellenjáték során, ami mind-mind más viselkedést követel. Ezeket a helyzeteket előre meg kell beszélni partnerünkkel, hogy ugyanúgy értelmezzük azokat. Ellenjátékunk hatékonysága ezzel nagymértékben fog javulni.

Mikor induljunk rövid színünkkel?