intelligens kereső

Klub-szabályok

Speciális szabályok a klub versenyein

A klub versenyein (hétközi villámpárosokon) korlátozásokat vezetünk be, melyek elősegítik, hogy a kezdő játékosok könnyebben szerezzenek versenyrutint. Reméljük a többi játékos szórakozását is segíti a szigorítás.

  1. A villámpáros versenyeken csak természetes alapú licitrendszerek használhatók (ide tartozik a Precíziós és Blue-Club is), vagyis az erős mesterséges indítólicitek kivételével az indulások és válaszok nagy része természetes jellegű. Tilos a „relay” rendszerek használata.
  2. 1 NT induláshoz és közbeszóláshoz, ha természetes, legalább 10 figurapont kell, és nem lehet benne szingli vagy sikén.
  3. A gyenge indulásoknál (kettes és hármas) az induló laperejének meg kell határozni egy hatpontos sávot, Pl. 2 kőr 6-11 Fp. Ugyanez vonatkozik a gyenge közbeszólásokra is, ha az lehet gyengébb, mint az átlagos kéz (átlagos kéz 10 Fp, vagy a 18-as szabálynak megfelelő laperő).
  4. Kopogni kell minden olyan gyenge ugró kettes és hármas indulásra és közbeszólásra, mely lehet rövidebb, mint 6 lap. Ugyanúgy kopogni kell, ha egy természetes közbeszólás lehet rövidebb, mint 5 lap.
  5. Ha egy pár kéri ellenfeleit, hogy ne kopogjanak, a licit folyamán nem kérhet felvilágosítást ellenfelei licitjeiről, ha azok rendelkeznek konvenciókártyával.
  6. A jövőben szigorúbb elbírálás alá esik, ha valaki eltéveszti az indító kijátszást, a kétszínű kezek licitjét, vagy a mesterséges közbeszólásokat. Ha a tévesztő nem tudja egyértelműen bizonyítani, hogy valóban tévesztett (névre szóló, dátumozott konvenciókártya vagy licitrendszer), a tornavezető téves felvilágosításként fogja kezelni, és ellene ítél, ha ezzel kárt okozott.

Ha bárkinek kérdése lenne a fentiekkel kapcsolatban, vagy bizonytalan, hogy saját rendszerét ez hogy érinti, kérdéseivel forduljon Hajlik Gáborhoz e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A klub versenyeinek eredményét a következő honlapon lehet megtekinteni: http://www.bridzs-barat.hu